JanOlphertVaillantlaan

 

Zichtlijnen en onderlinge relaties

De Hobbit heeft zijn naam te danken aan de manier waarop de bewoner de ruimtelijkheid in de woning beleeft. In deze woning zijn de plafonds soms laag en beschermend en soms hoog en open. Door deze afwisseling wordt de ruimte telkens anders waargenomen en ontstaan er verrassende zichtlijnen en relaties tussen de verschillende gebruiksfuncties in de woning.

Deze manier van relaties leggen tussen de verschillende woonlagen versterkt de woning in meerdere opzichten. Daglicht krijgt de ruimte om de woning te verlichten. De onderlinge relaties tussen de woonlagen worden sterker en er is hierdoor meer contact en gevoel van elkaars aanwezigheid.

 

Materiaal

  • Deze woning is gebouwd door middel van een prefab lichtbeton casco bouwsysteem.
  • De grote kozijnen zijn van hout, deels draai/kiep en deels met hefschuifpuien bezet met Hr++ beglazing.
  • De gevel is opgebouwd met 140mm isolatie en 10mm stucwerklaag en een Lotusan coating.
  • Het dakterras is voorzien van een koperkleurige halfronde doorvalbeveiliging.
  • De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming en een antracietkleurige cementvloer.

 

jophaillantDD246540

 

woonhuisegsyltek


home >